Hopp til hovedinnhold
Bilde
Publisert 26. oktober 2017 | Oppdatert 30. oktober 2017

Bilde

Over 20 menighets­sekretærer og katekese­koordinatorer møttes tirsdag 24. oktober til samling i St. Svithun menighet i Stavanger. Hovedtema for samlingen dreide seg om de oppgavene som de ansatte i menighetene utfører, og rutiner vedrørende alt som får arbeidet i en menighet til å gå rundt.

P. Sigurd Markussen er én av initiativ­tagerne til disse samlingene, og holdt selv to engasjerende presenta­sjoner med konkrete og relevante tips til måter for hvordan menig­hetene kunne organisere sine oppgaver. I tillegg til p. Sigurd redegjorde Terje Bergum fra Kristen-Norges Innkjøspsfellesskap (KNIF) om hvordan de bistår menigheter med forsikrings­avtaler og andre tjenester, IT-leder Mats Tande i Oslo katolske bispe­dømme fortalte om nyheter innen bispe­dømmets digitale systemer og om viktigheten av person­vern. Medlems­senterets leder Mladen Praljak gikk igjennom medlems­registrering og bruk av bispe­dømmets systemer for å gjennom­føre denne på best mulig måte. I en parallell sesjon gjennom­førte St. Svithun menighets Anne Kristine Ekroll et eget program for katekese­­koordinatorerene.

 
Nyttig påfyll

Den forrige samlingen ble avholdt i St. Hallvard menighet i Oslo to år siden, og tilbake­meldingene fra dette og fra årets samling er svært positive.

— Det er svært nyttig for oss å lære om nye muligheter, og se hvordan andre menigheter håndterer de oppgaver vi alle har, sier Renate Eriksen, menighets­sekretær i St. Johannes menighet i Oslo.

Anne Samuelsen i St. Paul i Bergen er enig:

— Disse samlingene gir oss verdifullt påfyll, og lar oss ta del i tips og løsninger som andre menig­heter har funnet nyttige. Det eneste jeg ønsker at neste samling satte av mere tid, slik at vi kunne gå dypere inn i materialet, og få enda større anledning til å ta opp spørsmål.

Tusen takk til p. Nguyen Thanh Phus dyktige stab i St. Svithun for et godt gjennom­ført arrange­ment, og vi ser frem til neste samling. Tid og sted for denne er ennå ikke fastsatt, men det hviskes om en ny samling allerede om ett år.

 

Bilde