Katolske biskoper i Irak møtes denne uken for å utarbeide en "redningsplan" for landets kristne i kjølvannet av islamistgruppens ISIS' angrep de siste ukene.
Dette melder Catholic Herald.
Angrepet på Mosul for to uker siden har så og si tømt byen for kristne, en by som for ti år siden hadde en kristen befolkning på over 35 000. Nå merkes presset også i Bagdad, ifølge den kaldeiske hjelpebiskop i byen, Saad Sirop. Ifølge Sirop har rundt 75% av hovedstadens kristne forlatt Bagdad de siste årene. Islamistenes fremmarsj i landet forøvrig, og den nåværende trusselen mot Bagdad, betyr at antallet bare øker.
– Kristne og andre forlater Bagdad fordi de er redde for hva som kommer til å skje. Altfor mange har allerede reist fra Irak. Dette er et veldig vanskelig øyeblikk for kirken i Bagdad, sier Sirop til Aid to the Church in Need.
– Det vi trenger er en redningsplan, noe vi skal diskuterer under vår neste synode, forklarer Sirop, som understreker at en utenlandsk militær intervensjon ikke løser noe som helst.
– En militær intervensjon løste ingenting i Syria, heller ikke i Irak, vi bør derfor ikke tro at det skal fungere denne gangen heller.
Ifølge hjelpebiskopen kan situasjon kun løses gjennom en forsoning mellom landets sunni- og sjiabefolkning, og verdenssamfunnet må legge press på partene slik at de møtes ved forhandlingsbordet.
– Vi ber Gud om å skjenke oss visdom så vi modig kan møte problemene vi står overfor. Det er ingen tvil om at vi lever i en vanskelig tid, avslutter Sirop.