Hopp til hovedinnhold
Publisert 6. januar 2011 | Oppdatert 6. januar 2011

Pater Waldemar Staniszewski har i sommer forlatt Nord-Norge og er i alle fall for en tid flyttet tilbake til sitt hjemland Polen. Vi takker ham for den innsatsen han har gjort hos oss, særlig som sokneprest her i Tromsø. Mange savner ham som en god prest, som hadde godt lag med barn og ungdom. P.Waldemar arbeider nå i en stor menighet nær den ukrainske grensen, hvor han er særlig opptatt med å undervise barn.

Pater Marek Michalski som har arbeidet som kapellan i Bodø, vil nå overta oppgaven som sokneprest i Tromsø. Foreløpig arbeider han som sokneadministrator, men den 29. okober skal han formelt innsettes som sokneprest i Vår Frue menighet i Tromsø.

En stor glede for oss er at Pater Andreas Kosciukiewicz er kommet tilbake til Tromsø etter å ha vært i Polen i fire år, hvor han arbeidet med prestekall. Nå skal han være stiftskapellan i Tromsø og blant annet ta del i ungdomsarbeidet.

Pater Miroslaw Ksiazek (Mirek) vil med tillatelse av sine foresatte arbeide et år i Trondheim Stift for å hjelpe til i en vanskelig prestesituasjon, mens Bodø menighet vil få en prest tilhørende Trondheim Stift, som i Bodø skal lære å bli kjent med det norske språk og norske forhold.

Pater Andreas Zydek har fått innvilget et sabbatsår og er reist til Polen.

Pressemelding, Tromsø stift

Mer om: